BadrumBadrummet kan sägas vara ett rum i hemmet som ”står på egna ben”. Många som inreder hemmet håller samma stil med färger och former i alla rum. Men när det sedan kommer till badrummet är det allt för många som släpper temat och låter det enbart vara vitt, kalt, och stelt. Är det för att det är svårt att planera heminredning i badrummet? Många tycker nog det med kakel på väggarna och fuktspärrar som inte får brytas. Det är därför som många badrum känns opersonliga.

Men det handlar mest om att tänka annorlunda. När heminredning planeras i vardagsrum, kök eller hall kan man köpa in de möbler man vill ha, man kan sätta upp vad man vill på väggarna och det finns inte speciellt mycket att ta hänsyn till. Visst finns det begränsningar i badrummet men det betyder inte att man ska lämna heminredningen från detta rum.

Ovan visas ett urval av produkter som förändrar badrummet från att vara stelt och opersonligt till att bli mer familjärt och trevligt. Det man ska tänka på är att alla små detaljer gör helheten. Detta oavsett om det är en liten toalett eller ett stort badrum som ska inreda. Det är heminredning eller hemdekorationsprodukter som gör skillnad.

Olika stilar

Svart – Vitt – Vitt har länge dominerat i badrummen. Vitt kakel är tidlöst och fungerar var som helst. Men på senare år har även svart börjat komma starkt. Oavsett vilken färg som väljs så är det alltid snyggt att skära av med någon annan färgton. En stil inom badrumsinredning blir därmed att leka med färger och låta dem matcha varandra.

Asiatiskt – Med bambu i grunden är den asiatiska stilen mycket populär. Rotting, bambu och växtlighet skapar en ro som verkligen passar in i hemmaspaet.

Nautisk stil – Att ha havstema på heminredningen har vuxit i popularitet gällande övriga hemmet. Men i badrummet har denna stil varit med länge. Fram med bojarna, sjökortet och vassen. Njut av havstemat!