Inred med röd sittpuff.

Skandinaviska hem prisas gång på gång för sin sparsmakade stil med vita väggar, vita möbler , ljusa golv och i allmänhet ljusa inredning. Det är såklart en reaktion på den mörker i väder vi möter halva året. Vi måste skapa ett ljus där det inte alltid finns. Vackert och stilkänsligt som det är kan det dock leda till en likriktning och rent utsagt tråkig heminredning.

För att bryta det behövs färg. Dock behöver man inte överdriva utan hellre vara sparsmakad då lite kan räcka en lång väg. En röd sittpuff är perfekt. Inte för stor men heller inte så liten att man bortser från den. Puffen har funnits med länge, från sjuttiotalets mys till nu. Man kan diskutera dess praktiska användning då folk sällan sitter på själva puffen men som fotpall är den nästan bäst. Placeringen är a och o. I ljust och fräscht vardagsrum kan den bli som ett konstverk framför soffan i centrum av rummet. I hallen då man även kan matcha den med en röd hylla och skapa ett yta där ljusa bryts av.

Tänkt dig ett alla årstidersuterum. Med naturens som bakgrund blir det ljusa, ljusbadande rummet nästan sakralt. En röd sittpuff blir en kontrast som kommer att få alla att hajja till.

Den kan även placeras lite överraskande. Ernst Kirshsteiger gjorde en gång ett badrum inrätt som ett kontor. Varför inte inreda ett badrum, om man har ytan, som ett vardagsrum. En fåtölj lite tavlor på väggen. En liten bokhylla och framför den en finare matta som man placerar sin sittpuff på. Det är i de oväntade greppen man kan hitta något unikt. Ett annat klassiskt tips är att använda flera sittpuffar. Mängden kan skapa en maffig känsla.

Man kan även ställa de på varandra för att skapa en känsla av höjd. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränsen för hur du kan inreda med en röd sittpuff. För den fantasilöse räcker det med att skaffa en och bohemiskt lägga den mitt på golvet.