Kakel

Kakel och Klinkers är grunden i varje badrum. Det som skapar känslan och det man sedan kan utgå ifrån när man sedan bygger vidare med duschvägg, inredning och porslin. Den som ska renovera sitt badrum bör i första hand fokusera på vilket kakel som ska användas och sedan planera resterande inredning utifrån detta. Många vill däremot gå andra vägen men då kaklet väger så tungt i badrummets helhetskänsla bör man utgå från detta.

Så ta inspiration från många håll och tänk till. Att renovera badrummet gör man oftast bara en gång per bostad. Då kan man kosta på sig att i lugn och ro se på inspiration för att bli helt säker på vad man ska välja för inriktning. Detta gäller även badrumsinredningens. Även om denna går att byta ut så är det sällan man gör det. Även den står på samma plats riktigt många år.

Ett av de företag som erbjuder ett flertal vägar till inspiration gällande inredning i badrummet är Inr. På hemsida kan man bland annat hitta inspiration via: 

Artiklar: Här presenteras smarta tips, förslag på inredningskombinationer och saker att tänka på. Den stora fördelen är att artiklarna inte är säljande utan faktiskt bjuder på fakta och inspiration utan något ”köptvång”.

Tidning: Företaget ger även ut en tidning som bär det passande namnet Badrummet. Tidningen går att läsa online men finns även tillgänglig som klassisk papperstidning.

Skapa badrummet online: Kanske webbsidans största styrka. Ett interaktivt verktyg som gör man bygger upp sitt badrum i en tredimensionell miljö. Välj allt från duschvägg och kakel till inredning samt material på de olika skåpen. Även om inte badrummet är utformat exakt som i det egna badrummet så fyller denna simulator en stor funktion.

Självklart finns det andra vägar att gå för inspiration. Huvudsaken är att du tar dig tid. För sedan kommer kaklet och inredningen sitta ”gjutna” en lång tid.