Minikyl – vad och varför?

Minikylar är flexibla kylar som kan användas i allt från kontor till småbutiker. Enkla att installera, lätta att flytta och med många användningsområden. Fördelarna är många.

Var får du plats med en kyl?

Minikylens stora fördel är just dess storlek. Betydligt lättare att placera än den stora kylen som behöver ha plats på golvet och sedan är minst en meter hög. Minikylen har inte speciellt många krav på placering och kan därmed lika gärna ställas på golvet, på bordet som på en större hylla. I butiken kan den till och med stå precis framme vid kassan för spontana försäljning av kylda produkter.

Bjud på kylda drycker på kontoret

Coca Cola och andra läskedrycker? Eller kanske Red Bull och energidrycker? Just servering av kylda drycker är något som många återförsäljare nämner i marknadsföring och produktinformation vid försäljning av minikylar. Uppenbarligen är det flera företag som uppskattar just denna funktion. 

Med eller utan glasdörr?

Om minikylen ska ha en glasdörr eller inte beror helt på vem det är som ska använda den. Ska kylen användas i en butik bör det absolut vara glasdörr. Detta innebär att kunderna direkt ser varorna och därmed ökar lusten att köpa dessa. Man ser helt enkelt en svalkande läsk istället för en plan kylskåpsdörr.

Ska minikylen däremot stå på ett kontor eller annan arbetsplats finns inte samma behov. I dessa fall kan minikylar utan glasdörr köpas in. Detta framförallt om de ska stå på ett ställe där den råka utsättas för kraftiga stötar då dessa modeller håller bättre i längden mot detta.

Behöver du lås?

Beroende på var den ska användas är låsanordning olika nödvändig. Detta är exempelvis vanligt i det fall minikylen står nära kassan och personal därmed kan låsa upp den vid försäljning av oxfilé eller andra dyrare produkter.

Låsen kan även vara uppbyggda på olika sätt. En del är integrerade i kylen medan andra kylar har en klaff som låses med ett hänglås. Hänglås har fördelen att man kan välja ett kombinationslås och därmed ge tillgång till kylen till flera personer samtidigt utan att behöva kopiera upp en rad nycklar.

Varför minikyl?

  • Skapa merförsäljning vid kassan

Med köpstarka produkter vid kassan ökar merförsäljningen avsevärt. Detta främst på småbutiker, bensinstationer m.m.

  • Snabb hantering av kylvaror över disk

Ha en minikyl bakom disken där alkoholen, snusen eller oxfilén förvaras. Säkrare och enklare att hantera.

  • Bjud på kyld dryck/mat

Ha en minikyl på kontoret eller i företagshotellet som personalen kan köpa mat och dryck från. Väldigt uppskattad i förhållande till dess kostnad.