Så skapar du harmoni i sovrummet

Vi människor sover en dryg tredjedel av våra liv och många pratar om vikten att välja en bra säng. Visst är det viktigt – men det är minst lika viktigt att ha ett lugnt och harmoniskt rum att sova i. Här kan du läsa några tips för att skapa ett sovrum att trivas i.

Det första man bör göra för att få ett harmoniskt och lugnt sovrum är att plocka undan alla onödiga prylar. Ha inte överdrivet med inredningsdetaljer och annat i sovrummet – det kan skapa en störande känsla. Satsa på textilier, mysig belysning och gröna växter istället.

Ett annat bra tips är att inreda, och gärna måla om väggarna, med lugna och neutrala färger. Vitt fungerar alltid men välj gärna en något varmare benvit färg i så fall. Beige och grått och också lugna färger och den kanske mest harmoniska av dom alla är en mjuk grön färg. Undvik pråliga mönster på både väggar och i inredning, så som textilier. Tänk naturligt, enkelt och stilrent. Med mjuka kuddar, plädar och mattor kommer sovrummet bli mysigt ändå.

Inför en renovering eller uppiffning i sovrummet finns mycket inspiration för heminredning och styling att hitta, både på nätet och i inredningsmagasin. Börja gärna med att skapa en moodboard med sådant du gillar, och utgå sedan från den när du piffar och inreder.