Sängar

Att välja rätt säng är verkligen inte lätt. Även om man lägger sig i den och testar en stund så är det inte samma sak som att ligga i en säng en hel natt. Men genom att följa några punkter ökar chansen rejält för att köpet ska bli lyckat.

För det första bör man gå till ett varuhus som just säljer ett stort utbud av sängar. Det innebär att kunskapen hos personalen även är hög vilket gör att de kan hjälpa dig fram i rätt val. Vill man sedan pressa priset kan man ju alltid jämföra priset på billiga sängar online (ex billiga-sangar.se)för att se om man hittar samma vara till ett lägre pris på nätet.

För det andra är det en fördel att provligga ett flertal sängar och sakta men säkert rama in vad det är för modell man är ute efter. Det är viktigt att man inte har någon bäddmadrass när man testar sängen. Orsaken är att den minskar ergonomin och därmed är det svårt att exakt avgöra hur sängen kommer att upplevas. När man sedan har hittat rätt kan man köpa en bäddmadrass och lägga överst om så önskas.

För det tredje gäller det att tänka brett. Många fastnar vid att enbart tänka ”ska den vara mjuk eller hård?” Men det är bara en av de faktorer som kan mätas. Man bör även känna efter hur den formar sig efter kroppen och hur i allmänhet det går att slappna av i den. En del sängar går det till och med att reglera fastheten på.

För det fjärde kan man tänka på om man vill ha extra funktioner. Detta gäller då att delar av sängen kan justeras med en fjärrkontroll vilket skapar en bekvämare ställning.

För det femte – det är mycket svårt att välja. Därmed bör man alltid välja en säng där butiken erbjuder öppet köp. Köper man över internet finns det en lag som säger att man måste få byta sängen inom 14 dagar. Detta enligt distansköpslagen. När det kommer till fysiska butiker kan reglerna kring hur affärerna gör vara olika. Vissa butiker har till och med regeln att man får öppna förpackningen och sova på sängen i upp till en hel månad. Den som inte är nöjd efter denna tid får lämna tillbaka sängen och antingen får tillgodokvitto eller byta till annan säng. Med sådan erbjudande är det svårt att misslyckas.