Tavlor med text

tavla-med-textFinns det något som är så snyggt att ha på väggen där hemma som ett gäng inramade tavlor med text?  Tänk att text har en så magisk makt och möjlighet att skapa något fint. Det är ju trots allt bara bokstäver.  Det behöver inte ens var ett speciellt avancerat typsnitt som citatet och tavlan består av utan det allra enklaste typsnittet kan få minst lika mycket sagt! Med undantag för Comic Sans då, det går givetvis inte ha på väggen!

Tre tips på text & ord som du kan ha på väggen

 

Men det är lite lurigt att välja vad din tavla med text ska presentera. Det finns egentligen inga rätt och fel, men kanske bör orden betyda någonting för dig? ”Carpe Diem” i all ära, men det är inte speciellt personligt, eller hur? Här kommer därför tre tips på vad du kan citera på din tavla.

1. Favoritlåten

Du har en favoritartist och kanske en favoritlåt. Artisten kanske har följt med dig genom livet och hjälpt dig genom tunga nätter, glada dagar och mörka höstdagar. Då kanske dennes mest talande låtcitat ska finnas i ditt sovrum? Som en ständig påminnelse om tiden ni haft tillsammans och dagarna ni ska vandra framöver. Med lite formgivning så kan artists låt bli utmärkta tavlor med text.

2. Ert bröllop

Bröllopstavlor är väldigt populära. Du kan köpa tavlor/posters med era namn och ert bröllopsdatum. Det finns såklart bröllopstavlor som erbjuder motiv också, men de allra snyggaste är dem som består helt och hållet av text!

3. Din stad

Du behöver säkerligen ingen tavla för att komma ihåg var du befinner dig eller var du kommer ifrån. Men ibland kan det vara snyggt att ha en tavla som hyllar din hemstad eller någon annan stad som har en speciell plats i ditt hjärta. Många upplever dessutom en trygghet att alltid veta att hemstaden och hemmets trygghet finns nära till hands – även om det bara är på väggen.