Tips innan köp sker av bäddsoffa

Bäddsoffa kan vara praktiskt i bostäder som har behov av extra sängplatser. På någon minut har soffan förvandlats till en säng eller dubbelsäng. Den praktiska funktionen är  lika på de flesta bäddsoffor – däremot finns det mycket som skiljer dem åt. Följande råd kommer från Baddsoffan.se.

För det första bör man se på hur den bäddas ut. Sker det längs med soffan eller är den framåtbäddad. Det avgör sedan hur man kommer att ligga i soffan men framförallt hur den kommer att ta plats i rummet. Beroende på var den ska stå kan det ena eller andra alternativet passa bäst. Generellt är de bredare sofforna oftare längsmed bäddad. Är de framåtbäddade skapas i annat fall en mycket bred säng att sova i.

För det andra kan man fundera på förvaringsmöjligheter. Ska filtar, kuddar och annat rymmas i soffan när den inte används som säng? Det krävs då generellt något större soffa.

För det tredje gäller det att inte fokusera allt för mycket på själva bäddfunktionen utan värdera bäddsoffan både utifrån att vara soffa och att vara säng. Som nämnts ovan finns vissa specifika faktorer att tänka på gällande sängaspekten.

Gällande soffaspekten är det både en estetisk, funktionsmässig och utrymmesmässig aspekt att ta hänsyn till. Att ha en divan är exempelvis mycket vanligt vilket även skapar möjlighet att bygga på soffan med fler ”bitar” framöver. Eller ska det vara en klassisk tresitssoffa?

Självklart spelar även priset roll. Köps soffan online är det även viktigt att jämföra fraktpriser och vad det skulle kosta att skicka tillbaka soffan i det fall man inte är nöjd med köpet. Det är mycket vanligt att E-butiker erbjuder fri frakt. Men det betyder inte att de alltid står för returfrakten vid eventuell retur. Att skicka en soffa kan vara mycket dyrt så kontrollera alltid detta innan soffan beställs online.