Tv-bänkar

tvbänk
Bildkälla; Ikea.se

Tv-bänkens funktion har förändrats drastiskt i och med platt-tv:ns framfart. Tidigare krävdes oftast en väldigt tjock tv-bänk för att rymma de lika tjocka tv-apparaterna. Idag är det mer populärt att hänga tv:en på väggen – något som gjort att det snarare är tv-spelskonsoller, dvd- och bluerayspelare och andra saker som får fylla tv-bänkens utrymmen.

Självklart är det fortfarande många som antingen använder tjock-tv, eller ställer sin platt-tv på ett ställ uppe på tv-bänken. Den minskade efterfrågan på breda och tjocka mediamöbler kan dock anses ha revolutionerat sättet de utformas på. Idag är det ofta betydligt mer slimmade, moderna och stilrena. Det här har givetvis också ändrats i takt med att möbeltrenderna svänger generellt.

Andra apparater

Något annat som förändrat tv-bänkens design är såklart alla de nya prylar som finns i dagens svenska hem. Tidigare kanske man behövde bereda plats för en vhs-spelare och extrabatterier till fjärrkontrollen – idag har vi prylar som Apple-tv, Chromecast och tillbehör, Xbox, Playstation, moderna högtalare och mycket annat.

Alla dessa apparater har också en mängd kontroller som ska förvaras någonstans. En Xbox eller ett playstation kan till exempel ha upp till 4 kontroller per konsol – och där är en snygg och funktionell tv-bänk räddaren i nöden.

Hur väljer man då?

Vilken tv-bänk man ska välja beror såklart till stor del på vilken stil och smak man har, vilka specifika behov man har och hur mycket utrymme man kan bereda för den. Idag finns tv-möbler i många olika typer av färger, former och med olika funktioner.

För de som inreder minimalistiskt finns till exempel enfärgade, slimmade och stilrena tv-bänkar. För de som har mycket prylar finns istället smart utformade tv-möbler med mycket förvaringsutrymme. Det bästa är att helt enkelt lägga ner tid på att söka runt på internet för att till slut hitta rätt tv möbel.