Välkomna gästerna med en inbjudande hall

Välkomna dina gäster med en hall och entré som är praktisk och personlig. Genom att inreda smart kan du redan innan de kommer ge dem en känsla för vem du är och ditt hem.

Hallen har många syften vilket gör att det kan vara ett svårt rum att lyckas inreda och därmed glöms bort. Det är mycket som ska förvaras och vara lättåtkomligt utan att det egentligen har något med din inredningsstil att göra. Skor som ska på och av, jackor som ska bytas och kanske en väska eller två som ska vara lätta att komma åt.

Många har mer än bara ytterkläder i hallen:

  • Verktygslådan
  • Toalettpappersbalen
  • Lampor
  • Kläder som är ur säsong

Börja på utsidan

Försök att hitta ett sätt att förbereda dina gäster för vad de kan förvänta sig när det kliver in genom dörren redan på utsidan. Bor du i villa eller radhus är det lätt att ta med inredningen till entrén med växter, en bänk eller något som representerar just din inredningsstil. Följ gärna någon inredningsblogg för att få tips.

För den som bor i lägenhet kan det krävas lite mer ansträngning för att hitta sätt att bygga upp en förväntan om vad som väntas. Kanske har ni en postbox nere i entrén som du kan markera med någon som representerar dig? Du kan dekorera dörr med något som verkligen visar vad som väntar på andra sidan dörren och som väcker nyfikenhet.

Nyckeln är dold förvaring

En stor väg till att lyckas med inredningen i hallen handlar om förvaring, och gärna dold sådan. Skjutdörrar, lådor och hyllor kan det nästan inte bli för mycket av i en hall. Det är mycket saker i ett hem som kan ha sin naturliga plats i hallen. Att kunna gömma undan dess i smarta förvaringar i den stil som du gillar är enklaste sättet att få hallen snygg och praktisk.

Glöm inte ljuset och spegeln

Det sista de flesta gör innan de ger sig ut genom dörren är att kolla hur de ser ut. Med ett dåligt ljus i hallen kan det du ser i spegeln skilja sig från det som syns i dagsljus utanför. Se därför till att ha möjlighet att få till bra ljus även i hallen. Med en spegel som går från golv till tak kan du förutom att se hela outfitten även få bättre ljus och få hallen att kännas större.