Nautisk inredningsstil

Flera är det som genom åren har låtit sig inspireras av marina färger och ting. En nautisk inredningsstil har inte minskat i popularitet och är fortfarande högaktuell. Vitt, blått, rött och en och en annan trädetalj får tankarna att fladdra iväg till ett soligt South Hampton och en sådan stil kan man med bara några enkla knep och föremål åstadkomma. Men det är inte alltid lätt att veta var man ska börja, och därför finns listan här nedanför som kanske kan hjälpa lite på traven. Tänk på det här för att ge rummet en marin touch:

  • Färger och mönster är väldigt viktigt och här gäller det att tänka efter vilken marin stil man vill ha. Mörkblått och klarrött tillsammans med ”Stars and stripes” ger ett mer amerikanskt intryck, medan ljusblått och grått kan ge rummet en känsla av New England. Stjärnor, ränder och ankare är de mönster som oftast kännetecknar en nautisk stil och med andra ord ett säkert kort. Dessa färger och mönster gäller främst i val av tapet, men också sängkläder. Rätt val av sängkläder kan lyfta rummet både ett och två snäpp.
  • Kreativiteten gäller det också att ha med sig och det är bara fantasin som kan sätta stopp. Sjökartor och rep inomhus fungerar absolut utmärkt. Inspiration hittar man lätt på nätet eller så får man själv finna sin inre Ernst Kirchsteiger!
  • Trädetaljer ger ett marint intryck, eftersom att det för tankarna till både båtens reling och däck. Har man ett trägolv så gör det sig fint i både dess naturliga färg, men också i vitt. Annars brukar byråer och ramar i trä vara lyckat. För den modiga så är en skeppsratt på väggen ett läckert alternativ.

Nu är det bara att sätta ingång och inreda. Med dessa knep med sig så är det svårt att misslyckas. Lycka till!