Saccosäck

Doggilounge  fat boy junior

Till Utbud av Saccosäckar

Har men inte en 6-manna soffa eller en soffa och tre fåtöljer så blir det oftast svårt för många familjer att samlas tillsammans runt ett tv-program eller runt vardagsrumsbordet för en spelkväll. Många använder sig av den lätta vägen och tar en stol från matbordet eller använder sig av en fotpall. Det finns dock en lätt, och trendig, lösning: saccosäck.

En saccosäck är en stor påse, oftast i elastiskt tyg, fylld med små bitar av frigolit eller PVC-pellets. Den används som sittmöbel och ibland som substitut för fåtölj eller soffa. Den kommer i olika storlekar och former men är oftast formad som en rektangel då den är väldigt formbar på grund av sin ifyllnad. Det finns dock undantag på original formen. Jysk säljer bland annat en saccosäck formad som en fåtölj som heter BAKHOLM. Det finns också en saccosäck som är formad som en liten pall med märket FATBOY point sittpuff. Pallen kan både användas som en fotpall men också som en sittplats då den är mjuk och skön precis som en ”vanlig” saccosäck. Det finns också olika barnvänliga motiv på saccosäckar till exempel barbapapa, prinsessor och bilar, samt många andra en färgade motiv.

fat boy många olika modelller

En saccosäck kan användas som extra sittplatser åt gäster, men också som en sovplats åt hundar eller andra djur. Ett exempel på en modell som är speciellt anpassad för den lurviga familjemedlemmen är Doggielounge stor sittsäck. Den kan också användas som en studeringsplats då stöd för ryggen ges. Många studier har också pekat på att sittsäcken hjälper barn att studera bättre och gör dem mindre rastlösa. Vid läsning av faktaböcker eller liknande är en sittsäck oslagbar. Då den är formbar ges det perfekta stödet till både nacke och rygg, vilket inte uppnås med en ”vanlig” stol.

Sedan saccosäck lanserades har dess i form förändrats, man använder ett hållbarare tyg och sömmarna är med pålitliga att inte gå sönder, samt starkare. Om den skulle gå sönder är den lätt att laga med en dunlagningslapp eller liknande.

Se mer på Sittsäckar.se