Sovrumsinredning

För vissa är sovrummet ett rum helt utan behov av fin inredning och stil. För andra är det minst lika viktigt att skapa känsla i detta rum som i köket och vardagsrummet. En sak är i alla fall säker – det blir vad man gör det till.

Textilier

Självklart går det att jobba med textilier så som exklusiva sängkläder, väggtyger eller mattor. Det är snyggt men har även en viktig funktion. Att börja morgonen med att sätta ner fötterna på ett iskallt golv – är inte en bra morgon. En skön matta bjuder istället in till en bra start på dagen. Det är detaljerna som avgör…

Tematiskt

Djungeltema, romantiskt tema eller bara vissa färger? Välj ett tema på sovrummet och håll det sedan rakt igenom. Ta gärna inspiration från olika magasin eller inredningsbloggar. Känns ditt sovrum rörigt – så kan det bero på att det är så. Inte bara med saker på olika ställen utan även med olika färger, former och teman. Håll en röd tråd istället.

Skapa sittplatser

Ha gärna en stol, en pall eller kanske en soffa i sovrummet. Ett ställe att sitta på som inte är sängen. På så vis kan sovrummet bli ett ställe att sitta i och läsa en god bok, virka eller lösa korsord. Sovrummet kan bli ett rum att vara i mer än bara på nätterna.

Förvaringen

Förvaring är A och O för att få ordning och struktur. Det handlar om garderober, hyllor och byråer som saker och kläder kan förvaras i. Det viktiga här är att skapa enkel struktur som man i vardagsstressen även kan följa. En sak är att teoretiskt veta var allt ska vara. En annan sak är att praktiskt lägga allt på sin plats. Har du en stol i sovrummet som mycket ofta blir överbelamrad med kläder? Orsaken är nog att de inte har en tydlig plats – eller att det är för krångligt att lägga var sak på sin plats.

Bildkälla: Bilden till inlägget är tagen från The White Plot, en återförsäljare av bland annat sängkläder. Vi har fått godkännande att använda bilden.

 

 

 

 

 

http://xn--lvbls-pra9i.se/ fia häcksax bild