Några frågor om inlägget om flyttstädning

Sedan vi publicerat förra inlägget ”Flytta inredningen – med eller utan tillstånd” har det kommit några frågor kring detta. Vilka företag är det som granskats av PLUS och vilka bör man inte anlita? Bör man helt och hållet hålla sig ifrån dessa ”kombi”-företag eller kan man kontrollera deras rättighet att flytta sakerna för att säkerställa sig om att försäkringen verkligen gäller?

Vilka företag som granskats går att se på sidan om PLUS som hänvisats till i inlägget. Den frågan är lätt att svara på. Den andra frågan är lite mer otydlig. Ska man anlita ett företag för flyttstädningen och ett för flytten? Det finns två vägar att gå.

Det finns en mängd företag som hjälper dig som bor i Stockholm och har behov av flyttstädning. Här finns alltså möjligheten att välja ett företag för ena tjänsten och en för den andra. I många fall skulle vi säga att det rekommenderas. Är det däremot en liten ort där det inte finns så många företag att välja mellan får man helt enkelt ta ”det som finns”.

Kan man inte fråga företaget som erbjuder flyttstädning och flytthjälp om de har de tillstånd som krävs? Och om de har det kan man väll anlita dem? Självklart går det att fråga och lita på det svar som de säger. Däremot visade den undersökning som PLUS genomförde att det inte är så enkelt. Flera företag sa att de hade rätt tillstånd tills de blev pressade av reportern. Detsamma gällde informationen på hemsidan som i vissa fall var tydlig med att de erbjöd flyttstädning och flytt men när sedan redaktionen frågade dem om så var fallet så backade de.

Vill företagen luras? De flesta vill nog inte det utan är bara inte helt insatt i vilka regler som gäller. Till de är mer insatta så rekommenderar vi att anlita ett företag för flyttstädning och ett för flytt.