Skötselråd

Badrummet är nyrenoverat och badrumsinredningen är på plats. Till största sannolikhet har du fått ”ett helt nytt rum”. Men har du tänkt på att det även behöver vårdas och tas hand om. Att städa är viktigt för att hålla det snyggt. Men det handlar även om att vårda de olika detaljerna i badrummet för att få så fin lyster som möjligt och även längre livslängd.

Porslin: Porslin är relativt lätt att hålla rent. Det enklaste är att ta en fuktig trasa och torka. Skulle rengöringsmedel behövas så är det viktigt att använda ett milt. Det är sällan det behövs starkare och risken om starkare medel används är att det skapar missfärgningar. Om metall stöts mot porslin kan det bli små svarta streck. Bästa sättet att få bort dessa är med keramiskt suddgummi.

Glas: Bäst är här att använda glasputs på sprayflaska. De funkar även med vatten och minimalt med diskmedel. Att enbart använda vatten är inte någon rekommendation då detta lätt ger smala ränder på glaset. Är det något som sitter fast på glas kan även en så kallad glasskrapa användas. Denna bör däremot användas mycket försiktigt då det lätt kan skrapa glaset. Glasskrapa brukar finnas till glashällar till spisar för att ta bort fastbränt material.

Krom: Använd en trasa som är lätt fuktad. Behövs rengöringsmedel så ta försiktigt. Det behövs däremot sällan.

Får du inte bort fläcken?

Även om dessa material ofta blir rena genom de tips som ges ovan så kommer tillfällen då fläckarna inte vill lossna och försvinna. Första rådet är då att kontakta återförsäljare av dessa produkter. De har ofta speciella medel som är till för att just rengöra det materialet. Till stor sannolikhet har de även testat olika medel och kan rekommendera vilket som är bäst.

Info: Aspenbad.se