Tre inredningstips

Att sätta sig ner och planera inredning är något som går jättefort för vissa, medan det för andra kan kännas lite trögare med inspirationen. För den som känner att den behöver lite inspiration kan de här inredningstipsen hjälpa.

Snygg tidningshängare på väggen

En detalj som kan göra de flesta väggar finare är att ha en snygg tidningshängare på väggen. Tidningshängare finns det flera olika typer av – men det ser i princip alltid inbjudande och trevligt ut att ha tidningar organiserade på ett snyggt sätt. Har du dessutom något intresse och tidskrifter därtill, kan det vara ett sätt att starta konversationer med gästerna på.

Har man ingen plats på väggen finns det också många snygga tidningsställ på marknaden idag. Dessa är oftast ganska billiga och finns i många olika former och färger. Det bör alltså inte vara något problem att hitta ett tidningsställ som passar just ditt hem.

Väggarna i allmänhet

Ibland kan det kännas som att lägenheten eller hemmet är lite tomt på något vis. Ofta kan man glömma väggarna när man inreder. Snygga väggar med många genomtänkta detaljer gör dock väldigt mycket för helhetsintrycket av en bostad.

Ett tips är att hänga upp tavlor av alla dess olika slag. Vill man göra inredning mer personlig kan man välja att trycka upp egna motiv på canvastavlor till exempel. En annan sak som kan göra mer än man tror är att välja ett väggur med omsorg. Istället för en vanlig svartvit klocka på väggen, kan det löna sig att lägga ner tid på att verkligen söka runt efter väggur som är något extra.

Förvaring

Ett tips som är viktigt i de flesta hem är förvaringen. Har man snygga, smidiga och organiserade förvaringsutrymmen kommer det göra att mycket för helhetskänslan i rummet.

Förvaringen kan för bästa effekt tänkas igenom till minsta detalj. En sådan enkel sak som ett nyckelskåp kan man lägga ner tid på att hitta ett riktigt snyggt sådant. En annan fördel med bra förvaring är att färre saker kommer att hamna på golvet eller på andra ställen de inte hör hemma. Det här leder till ett finare och mer bekvämt hem på lång sikt.